perjantai 25. tammikuuta 2013

Innovatiivisia ratkaisuja kasvisten vihaajalle?

Sain tuossa keskiviikkona uuden ruokavalion ja olen sitä nyt siis pari päivää syönyt. Ruokavaliota muutettiin kyllästymisen vältämiseksi ja se kyllä tuli varsin hyvään saumaan. Mukava saada vaihtelua! Mitään radikaalia muutosta ei tapahtunut vaan edelleen syödään terveellistä perus ruokaa. Paljon kasviksia ja kun sanon paljon niin tarkoitan sitä! Kanaa, kalkkunaa, kalaa, rahkaa, jugurttia(vähä), uutena tulokkaana tattari, prodejauhetta, pähkinöitä, etc. Hiilarien ja rasvojen määrä laski jonkin verran ja proden määrä lisääntyi aijempaan ruokavalioon verrattuna.

No uusi ruokavalio on muuten ollut hyvinkin mieluinen, mutta kuten sanoin kasviksia on PALJON ja niiden syöminen teettää ajoittain tuskaa. Kuten olen aijemminkin maininnut en ole koskaan ollut kasvisten ystävä. Ainahan sanotaan, että kasviksia tulisi syödä vähintään 500g päivä ja niin myös minun. Siinä vaiheessa kun olen saanut alas sen 200g kasviksia, alan varastoida loput poskiin, kuin orava ja sitten yökkien niellä niitä vedet silmissä(pakkosyömisen makua?). Olen koittanut keksiä kaikkia mahdollisia houkuttimia itselleni miten saisin kasvikset maistumaan. Ainot kasvis joita voisin syödä loputtomiin on porkana ja sekään ei taida olla kasvis vaan juures :D

No olen kokeillut kasvisten suikaloimista, vokkia, salaattia, lämmittämistä keittämistä, voimakkaasti maustamista, nenä ja silmät kiinni nielemistä etc. yleensä kun mukana on jotain lisuketta kuten kanaa niin se ei ole ollut ihan niin hirveää.. No nyt kuitenkin uudessa valiossa on kasviksia ilman lisuketta ja aloinkin harkita kasvisten soseuttamista.. Mahtaskohan salaattin lehdet maistua kamalalle vaikka keitetyn porkkanan ja kurkun kanssa smoothieksi sörssättynä? Muita parempia ideoita? Onneksi joinain päivinä ei ole ihan näin vaikeaa!

makoisia viikonloppusalaatteja!

-h-

2 kommenttia:

  1. Eikai sitä puolta kiloa tarvi kerralla syödä, eikö se jaeta vaikka kahdelle aterialle? Salaatinlehti smoothie ei kuulosta herkulta, mutta mitä jos teet sosekeittoja, helppo lämmittää kun tekee ison satsin. Vaikka bataattia, palsternakkaa, porkkanaa, sipulia, tomaattimarskaa, parsa tai kukkakaalta, lanttua jne salaatissaki vois olla myös välillä kiinankaali, jäävuorisalaatti, roomansalaatti jne. Thaimaalaisia tai vietnamilaisia reseptejä voi kans testata jos saa käyttää niiden mausteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no olen kokeillu sitä keittoaki mut ei oo mun juttu oikee sekää ja joka salaatin koitan vähä muutella mut minkäs teet ku kaikki lehet maistuu samalle eli ei millekkää...ja joo jaetaan se kahelle aterialle mut toi 200g kerrallaki teettää työtä..kasvikset on vaa nii yök!

      Poista